fbpx

Beste tijd voor een echo

Artikelindex

 

Beste periode pretecho

Wat kun je verwachten

In grote lijnen kun je bij verschillende zwangerschapsduur bij een pretecho het volgende verwachten:
(Klik op de foto's om een grotere versie van de 3d echofoto te zien)

pretecho 12 weken

Vanaf 12 weken zie je al een compleet mensje. Je kindje is dan van kruin tot stuitje ongeveer 7cm lang. Het is verrassend te zien dat je kindje dan vaak ook al volop in beweging is.3d pretecho 16 weken gemaakt bij 3d echo barendrecht

Pretecho geslachtsbepaling

pretecho 13 weken (geslachtsbepaling)

Vanaf 13 weken kun je al veel meer zien. Vanaf 13 weken moet ook te zien zijn of je kindje een jongetje of meisje is. Je kunt dan bijvoorbeeld al zien of het kindje drinkt en er een plasje in de blaas zit. Je kindje is nu ongeveer 9 cm lang van kruin tot billetjes en weegt ongeveer 43 gram.

3D Echo Barendrecht geslachtsbepaling altijd vanaf de buik

Geslachtsbepaling doen we vanaf de buik. Een inwendige echo (vaginale echo) is wettelijk een medisch voorbehouden handeling waarvoor een medische indicatie vereist is, omdat er risico aan verbonden is. Een pretecho is medisch niet noodzakelijk. 
3D Echo Barendrecht doet de pretecho geslacht dus altijd vanaf de buik.

Terugkomgarantie vanaf 13 weken

Ben je minimaal 13 weken zwanger en je kindje "besluit" tijdens de 2D echo geslachtsbepaling het geslacht niet prijs te geven door bijv. een ongunstige ligging of omdat er continu iets voor ligt (bijv. navelstreng), dan bieden we je gratis een korte vervolgafspraak aan op een tijdstip dat maximaal één week later gelegen is. Bij een tweeling geldt dit vanaf 15 weken.
Lees meer over vaststellen van het geslacht: Klik meisje of jongetje pagina.

pretecho 18 wekenpretecho 18 weken gemaakt door 3d echo barendrecht

Bij 18 weken is je kindje is ongeveer 20cm lang. Het gezichtje begint zich in 2D wat duidelijker af te tekenen, vooral als het vanaf de zijkant in beeld gebracht kan worden (en profil).

 

pretecho 23 weken

3d echo barendrecht pretecho bij 23 wekenTot ongeveer 23 weken is je kindje nog in zijn geheel in één beeldscherm te zien. Daarna "groeit je kindje uit beeld", waardoor dit niet meer mogelijk zal zijn. Er zijn al weer wat meer details zichtbaar, zeker als de echoscopist wat inzoomt, zoals op de foto zichtbaar is.

pretecho 25 weken

Vanaf 25 à 26 weken begint je kindje een onderhuids vetlaagje te krijgen, waardoor het gezichtje dus ook wat voller begint te worden ("bolle (re) wangetjes"). Je kindje is dan ongeveer 33cm lang. Vanaf deze leeftijd worden de beelden van je kindje, dus ook het gezichtje, steeds gedetailleerder. vooral in live 3D weergave.

pretecho 33 weken

3D pretecho 32 weken gemaakt in het echobureau 3d echo barendrechtTot 33 à 34 weken kun je vaak nog mooie beelden van met name het gezichtje te zien krijgen. Pas als je kindje is ingedaald en het hoofdje dan meestal diep in je bekken is "verscholen", is het voor de echografiste vaak niet meer mogelijk om het gezichtje nog mooi in beeld te brengen. Natuurlijk bestaan er ook uitzonderingen op deze "regel".
De gratis terugkomgarantie bij ongunstige ligging geldt niet als je 33 weken of verder bent.

 

Voorbeelden van pretecho's van 3D Echo Barendrecht

Voor meer voorbeelden van echofoto's die bij 3D Echo Barendrecht zijn gemaakt:

Link Fotoboek pretecho's

Afspraak pretecho maken?

Online boeken